dine såler sladreHvis du kigger godt og grundigt på dine gamle, udslidte løbesko, inden du anskaffer dig et nyt par, kan du få mange værdifulde oplysninger om dine fødder og din løbestil.

Slidmærkerne afslører nemlig, hvordan dine fødder bevæger sig, når du løber. Hvis skoen er mest slidt på indersiden af forfoden eller hælen, tyder det på, at du har tendens til at overpronere. Det vil sige, at din fod ruller indad, når du løber. Løbere med denne type slidmønster har som oftest brug for en stabiliserende sko, der har et minimum af affjedring og fleksibilitet i forfoden. Har skoen derimod tydelige slidspor på ydersiden af forfoden, er det, fordi du sætter af i en fremadrettet bevægelse. For at kunne løbe optimalt og uden skader bør du løbe i en sko, der både har en god affjedring og fleksibilitet, især i forfoden.

Tag din sko med til din lokale sportsbutik næste gang, du skal købe nye løbesko. Så kan personalet hjælpe dig med at tyde dine gamle skos signaler, så du finder den rigtige sko.