Kalkmineløbet er kendt for at være et af Danmarks mest hårde, men også mest unikke og mindeværdige motionsløb.

I sin kategori byder løbet på en exceptionel og fantastisk rejse gennem naturskønne omgivelser, der blandt andet guider løberen ned igennem de to kalkgruber i Mønsted og Daugbjerg tæt ved Viborg.

 

Daugbjerg kalkgrube er Danmarks ældste kalkmine, hvor kalkformationerne blev til for 60 millioner år siden.

Daugbjerg Kalkgrube er i øvrigt et af Europas vigtigste overvintringssteder for flagermus.

Mønsted kalkgrube er også en gammel kalkmine, hvor man for over 1.000 år siden påbegyndte kalkbrydning og kalkbrænding.

Gruberne er mørke, konstant 8 grader varme og har en luftfugtighed på hele 98%, siger en begejstret løbsarrangør Rasmus Jønsson fra Team Mønsted løbeklub/Mønsted IF.

 

Snart lyder startskuddet for tilmelding til Kalkmineløbet anno 2013 – der er sat 1.350 startnumre til salg og løbsarrangørerne forventer igen stor tilslutning blandt danske og udenlandske løbeentusiaster.

 

Den 1. december skal løbeglade mennesker sidde klar ved tasterne for at sikre sig et startnummer til Kalkmineløbet anno 2013.

Kalkmineløbet afvikles som altid Kristi Himmelfarts dag – i år den 9. maj kl. 9.00. Startnumrene bliver sat til salg på kalkmineløb.dk.

 

De 1.350 startnumre er fordelt på distancerne Børneløb, 6,54 km, 10,54 km, halvmaraton og helmaraton og det er især de første 4 distancer, der er meget stor rift om, siger Rasmus Jønsson.

 

Du kan se mere på kalkmineløb.dk eller kontakt Rasmus Jønsson på mail; kontakt@kalkminelob.dk.