Af Morten Engsig Christensen

Al træning behøver heldigvis ikke at være sammenbidte tænder og sved rendende fra panden – det kan, i hvert tilfælde for den der ser på, faktisk godt være ret morsomt.
I Heteren i Holland har Fitworld ejer Patrick de Man (måske) taget skridtet ind i det 22. århundredes træningsform. Han har indført det han kalder Naked Sunday.

Det er som navnet siger en søndag hvor dem der træner, træner nøgen.

Patrick de Man har i den tilstødende svømmehal før haft nøgensvømning, så skridtet var ikke så stort udtaler han og forsætter.
– Vi har haft forespørgsler helt fra Rusland og Australien på det her, så interessen må der.

Hvor stor interessen egentlig er videns ikke helt endnu – første dag var der faktisk flere fotografer og TV-hold end egentlig nudister, men ting tager jo tid.
Der var ingen kvinder den første søndag, men det tager Patrick de Man roligt.
– Det er generelt altid kvinderne der holder sig tilbage, når de to køn skal vise sig uden tøj – du ser det altid på nudistcamping, slutter han.

Det er dog ikke alle Fitworld’s medlemmer der synes godt om idéen. På centerets hjemmeside har flere skrevet at Naked Sunday er over stregen – nogle vil skifte motioncenter, mens andre mener at nudisttræning bør foregå der hjemme.

Og for en god ordens skyld: alle Naked Sunday-deltagere skal sidde på medbragt håndklæde og vaske maskinerne efter brug.
Gad vide om der er kø ved løbebåndet?

Fitworld’s hjemmeside.