Fredag den 28. maj skydes dette års Bæredygtige Festival i gang ved Vor Frue Plads. Og som altid står en lang række af Danmarks førende øko-, genbrugs- og Fair Trade butikker klar til at give de besøgende et brag af en festival, når grønne lækkerier og vild vintage går hånd i hånd med god samvittighed.

Den berlinerinspirerede oase i hjertet af København inviterer for femte år i træk til Bæredygtig Festival, hvor økologi, fair trade og eksklusivt genbrug forenes med musik, modeshow og masser af events.

Ligesom de foregående år er festivalen arrangeret af Folkekirkens Nødhjælps bæredygtige butik og café, Fisk, som sammen med en række andre førende øko- og fair trade butikker fra hele Danmark, slår dørene op for 2 dages mekka for vintage fashionistas og grønne shopaholics.

Festivalen byder også på et re-design modeshow
– produceret og arrangeret af Fisks frivillige.

Hvad der for fem år siden startede som et lille genbrugsmarked, er nu vokset til at være Københavns bedste bud på en event, hvor handel for verdens fattigste er i symbiose med kvalitetsvarer og moderne livsstil. ”Det er fantastisk at se hvor mange lækre økologiske og fair trade varer der efterhånden er på markedet. På festivalen præsenterer vi en række af de allerbedste danske øko- og fair trade butikker, og vi fremviser det bedste af det bedste vintage der kan opdrives.”- fortæller daglig leder af fisk, Louise Krogh Lauritzen og fortsætter: ” Med Bæredygtig Festival vil vi vise forbrugerne hvor nemt det er, at handle med omtanke for verden og samtidigt få både lækre varer og god samvittighed med hjem i (genbrugs-) poserne…”

Overskuddet fra Fisk går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

Om Bæredygtig Festival

Bæredygtig Festival er arrangeret af Fisk, og har til formål at skabe fokus på bæredygtigt forbrug – handel for verdens fattigste. Festivalen afholdes hvert år i slutningen af maj på Frue Plads. I år er det weekenden fredag den 28. maj fra kl. 15 – 20 og lørdag den 29. maj fra kl.14 – 20