Mange tror at læbetræning behøver at være avanceret. Man skal vide hvilket tempo man sal løbe i, hvor mange km. pr. dag, det rigtige terræn, puls og vejr og hvad ved jeg.

Der findes dog en ekstrem god og befriende måde at løbe på. Metoden er så enkel, at du bare løber. Du måler ikke din tid, du tænker ikke over hastighed. Du forudbestemmer ikke en rute og du har ikke noget mål. Du løber når du har lyst, i det tempo du har lyst og så tit du har lyst.

Det smarte ved denne metode er, at den tager presset af dig. Du har ikke travlt. Du har ikke noget du skal nå. Det utrolige er, at man ofte løber bedre og forbedre sin tid meget på denne måde. Ofte løber man længere og bedre end man tror uden pres.

Du kan også lave hyggelige regler. Du kan sige, at du skal nå at høre 10 sange på din mp3’er. Du kan også arrangere sange med forskellige rytmer, og så løbe til rytmen. En sjov måde at lave intervaltræning på.

Du kan også diktere dit løb efter vejret. Godt vejr er 1 time. Overskyet 30min og dårligt vejr er fri.

Man kan lave mange regler. Prøv at være kreativ. Løb behøver ikke være avanceret og alvorligt.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”