chokolade250

Ikke alt slik er lige usundt og ofte kan slik betragtes som sundt, hvis blot det spises i de rigtige mængder. Når det kommer til mørk chokolade, så er dette en af de typer af slik, som faktisk kan være sundt for din krop. De seneste år har diverse undersøgelser fremvist flere og flere sundhedsmæssige fordele ved, at indtage mørk chokolade. Selvom der er disse sundhedsmæssige fordele er det dog vigtigt at huske, at chokolade stadig indeholder fedt og kulhydrater, som ligeså kan have negative effekter på din krop.

Herunder vil de fremlægge seks af de sundhedsmæssige fordele som mørk chokolade har, således du har mulighed for at vælge hvorvidt, disse fordele vil være anvendelige for dig og din krop. Mørk chokolade kan..

Nummer 1) Påvirker dit hjerte

Undersøgelser har fremvist, at en lille mængde af mørk chokolade 2-3 gange om ugen, kan hjælpe med at sænke blodtrykket. Mørk chokolade forbedrer blodgennemstrømningen og kan hjælpe med at forhindre dannelsen af blodpropper. At spise mørk chokolade kan endvidere forhindre åreforkalkning. Har du problemer med dette, så kan det således være en ide, at spise mørk chokolade 2-3 gange om ugen (læs mere omkring dette her).

Nummer 2) Påvirker dit humør

Mørk chokolade øger blodgennemstrømningen til både hjernen og hjertet, hvilket betyder, at mørk chokolade kan være med til at forbedre dine kognitive funktioner samtidig med, at det kan reducere risikoen for slagtilfælde.

Mørk chokolade indeholder også flere kemiske forbindelser, der har en positiv effekt på dit humør. Chokolade indeholder PEA, som er det samme stof dine hjerne producerer, når du er forelsket. Selvom det ikke er de samme mængder, så kan dette stadig have en positiv effekt på dit humør.

Nummer 3) Påvirker dit blodsukker

Mørk chokolade hjælper med, at holde dine blodkar sunde og cirkulation upåvirket, hvilket beskytter imod type 2-diabetes. Stoffet flavonoid kan endvidere reducere insulinresistens. Afslutningsvist indeholder mørk chokolade også et lavt glykæmisk indeks, hvilket betyder at det ikke vil medføre store stigninger i blodsukkeret.

Nummer 4) Påvirker kræftsyge celler

Mørk chokolade er fyldt med antioxidanter. Antioxidanter hjælper især med at befri kroppen fra en række stoffer, som forårsager skader på cellerne. En række af disse stoffer har f.eks. tilknytning til kræft, som ofte kan være svære at ramme når de går i udbrud. Mørk chokolade kan således være med til at beskytte og bremse mange forskellige typer af kræft. Læs mere omkring hvad hvordan mørk chokolade kan hjælp imod kræft her.