shutterstock_89749027Hvilke øvelser er de bedste fitnessøvelser? Her er netop de bedste fitnessøvelser i prioriteret rækkefølge. Det er fitnessøvelser som du kan have med i ethvert træningsprogram. Alle de der har meget styr på fitness og styrketræning ved hvor vigtige disse øvelser er, og rigtig mange har fitnessøvelserne med i deres træningsprogrammer

Hvad er en god fitnessøvelse

Først skal det defineres hvad en god fitnessøvelse er. Det er en øvelse der rammer mange muskelgrupper, led og sener. Det skal altså være en basisøvelse der kan bruges i mange sammenhænge. Fitnessøvelsen skal helst være funktionel og kraften der udvindes skal være så stor som mulig.

Derudover skal fitnessøvelsen ikke være alt for teknisk præget. Det betyder at visse meget anerkendte øvelser ikke vil få den bedste placering.

De 3 bedste fitnessøvelser

De 3 bedste fitnessøvelser kan og bør være med i ethvert træningsprogram. De rammer mange muskelgrupper og udskiller store mængder hormoner der er meget til at få hele din krop til at reagere. Ved at træne en stor øvelse til eksempelvis ryg, vil din brystmuskulatur faktisk blive større fordi du udskiller hormoner.

Det er desuden vist, at hvis 2 personer træner. Den ene træner kun squat og den anden træner kun biceps curl, så efter 4 uger, vil personen der kun trænede squat, som er en benøvelse, være i stand til at træne biceps med større belastning end som personen der kun trænede biceps curl.

Squat

Squat er den bedste fitnessøvelse der findes. Squat er en øvelse hvor du rammer rigtig mange muskelgrupper, og bevægelsen du laver er en bevægelse hvor du udvinder utrolig meget kraft. Hvis du vil læse mere om squatøvelsen, synes jeg du skal læse artiklen om forskellige squatøvelser.

Dødløft

Dødløft er den af alle øvelser der rammer flest muskelgrupper i hele kroppen. Du udskiller enorme mængder testosteron og growth hormone, der er hormoner der får din krop til at vokse. Dødløft er altså en fitnessøvelse der bør være med i dit træningsprogram. Du kan variere øvelsen en anelse så dødløft rammer ryggen mere frem for benene eller omvendt, at fitnessøvelsen dødløft rammer benene mere end ryggen.

Bænkpres

Bænkpress er i manges øjne fitnessøvelsen over alle fitnessøvelser for overkroppen. Det kan dog diskuteres om bent-over row eller dødløft rammer overkroppen bedre. Dog kan det ikke diskuteres at hvor stærk du er, ofte måles i hvor meget du kan tage i bænkpres. Det er også derfor der er et stor fokus på netop denne fitnessøvelse på trods af den ikke er den aller største fitnessøvelse. Dødløft og squat er langt bedre fitnessøvelser, men mange nybegyndere træner ikke squat og dødløft, hvilket er en stor misforståelse.

The big 3 fitnessøvelser

De 3 fitnessøvelser der er præsenteret overfor er de største fitnessøvelser og du med fordel have dem med i dit program. Sørg for at når du udfører øvelserne har den rigtige teknik. Dette er meget undervurderet i mange fitnessøvelser, og du snyder kun dig selv

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”