Her vil du blive præsenteret for de 3 bedste mave/ryg-øvelser. Det er vigtigt at have styr på dine maveøvelser og dine rygøvelser for, at du kan opnå en god samlet styrke. Mave- og rygøvelser er et fundament for både hele din overkrop og din underkrop. Med en svag mave og svag ryg vil din krop være uduelig.

De bedste mave/ryg-øvelser

I artiklen her får du 3 mave/ryg-øvelser. Tag øvelserne til dig, stil spørgsmål og kom så ellers igang med at træne!

1. Plank

Planken er en suveræn mave/ryg-øvelse, hvor du rammer både maven og ryggen. Du kan lave den som vist på billedet, eller du kan lave den traditionelle plank øvelse, hvor du ligger med maven ned mod jorden. Begge udgaver er utrolig gode, og hvis ikke de er hårde nok for dig, kan du prøve at løfte dine arme skiftevis. Øvelsen udføres ved at holde positionen.

2. Side bridge

Side bridge minder utrolig meget om planken. Her laver du dog en bevægelse. Du kan nøjes med at lave en af de to mave/ryg-øvelser eller kombinere begge øvelser.

3. Ab wheel

Ab wheel er blandt de allerbedste mave/ryg-øvelser. Det er samtidig den hårdeste af øvelserne i denne artikel. Hvis ikke du har en decideret ab wheeler, kan du bruge en håndvægt, der er løs i skaftet, eller lignende genstande, der kan rulle. Brug fantasien.

Den kan være meget hård i starten, men efterhånden som du får trænet mave og ryg, bliver den lettere og lettere.

Kombiner dine mave/ryg-øvelser

Det er ikke nok at lave 1 mave/ryg-øvelse, så du skal sørge for at lave flere. Du kan fint træne mave/ryg-øvelser hver anden dag, og hvis du vil styrketræne mere end det, kan du kombinere med helt andre øvelser – det er op til dig selv.

Slutteligt skal det lyde herfra, at mave/ryg-øvelser er super vigtige at have med, og er tiden knap, er det nogle af de bedste øvelser at lave, fordi de giver dig så meget.

Disse øvelser kan fint benyttes som en del af styrketræning hjemme, som du kan finde mere inspiration til i linket.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.