Vi er ikke så glade for at løb, som vore nordiske naboer.

En nordisk analyse har kortlagt vores løbevaner og holdninger til løb. Resultaterne har bl.a. ansporet adidas til at udnævne 2007 til løbeår.

Ca. 28 procent af danskerne løber ikke, og hele 52 procent af dem der løber, synes, at det kedeligt. En større nordisk analyse afslører, at danskerne og deres nordiske naboer mangler motivation og støtte til at hoppe i løbeskoene. 46 procent af danskerne mener, at den største hindring for at løbe simpelthen er lysten.

”Vi er overbeviste om, at alle kan få en succesoplevelse ved at løbe. Fra markedsundersøgelser ved vi dog også, at det er vanskeligt at få taget hul på løb og at de fleste af os har brug for inspiration og retningslinjer” siger Moa Abrahamsson fra adidas Nordic.
Analysen afslører desuden, at når danskerne løber, så foretrækker 77 procent at løbe alene, 26 procent løber om aftenen, 44 procent mener, at smukke omgivelser på løbeturen er vigtigt og 30 procent lytter til popmusik. Derudover viser analysen, at den største inspiration til at løbe for 14 procent er at gå ned i vægt og for 13 procent at opnå sundhed og velvære.

Den nordiske analyse er kvantitativ og består både af danske, svenske, norske og finske resultater. Spørgsmålene er stillet til et repræsentativt udvalg af kvinder og mænd i alderen 18-40 år, og respondenterne udgør i alt 4.505 personer. Analysen er baseret på 21 spørgsmål og er foretaget i perioden 3.- 7. november 2006.

Kilde: www.adidas.com/running