OLYMPUS DIGITAL CAMERAHvem siger, det skal være kedeligt at gøre noget godt for krop og sjæl? Kombinationen af dans og meditation er for mange en rigtig dejlig måde at få sig rørt, at komme ud af grå og kedelige tankebaner og komme ”ind i kroppen”.

 

Mindfull moving og mindfulness

Det er tanken bag en ny CD “Mindfull Moving” der netop er udkommet. Materialet er udviklet og afprøvet i Delta livsstilsprogrammet, et forskningsprojekt ved Københavns Universitet, og musikken og meditationen herfra er nu efterfølgende blevet udgivet på en danskproduceret CD.

Forskningen i mindfulness i forhold til bl.a. livsstilssygdomme har både hos os og hos flere forskerhold i USA vist foreløbige lovende resultater, siger Niels Viggo Hansen, som er forskningsleder ved Center for Forskning i Eksistens og Samfund ved Københavns Universitet.

Vores resultater siger entydigt, at deltagerne oplever det som støttende og motiverende – ikke mindst igennem afstresning, kropsbevidsthed, humor og vedholdende kærlig egenomsorg.

 

Meditation, motion og en god oplevelse

Man kan bruge øvelserne som supplement og støtte til andre typer meditation, som motion på en regnvejrsdag eller som en god oplevelse i sig selv. CD’en indeholder tre bevægelses-meditationer med skridt-for-skridt instruktioner samt special-komponeret musik, som inspirerer til at bevæge hele kroppen.

Efterhånden som vi udviklede dansemeditationerne i forbindelse med forskningen, blev det mere og mere klart, at de virkede støttende, inspirerende og sjove også for andre end deltagerne i forskningsprogrammet – derfor har de nu fået et selvstændigt liv på cd’en, siger Niels Viggo Hansen.

Du kan fordybe dig i mindfulness-meditation, samtidig med at du leger med krop og rytme i 20 minutter. Man kan bruge øvelserne som supplement og støtte til andre slags meditation, som motion på en regnvejrsdag, eller som en god oplevelse i sig selv.

 

3 gange 20 minutter

På CD’en er der tre versioner af et 20-minutters forløb. I hvert af dem bygger musikken gradvis op, mens man bliver guidet ind i en mindfulness-øvelse, en træning i at være helt til stede i kroppen.

Den kan bruges uanset om man i forvejen har lille, stor eller ingen erfaring med mindfulness-meditation. Med den nye CD kan man skabe en slags win-win-win situation hjemme på stuegulvet, hvor man både træner kropsbevidsthed, får solid motion, stresser af og har det sjovt.

Læs mere på www.mindfulness-moving.com

– og lyt/dans til tre smagsprøver på www.mindfulness-moving.com/CD1-readmore.html