Det er ihvertfald hvad amerikanske forskere er nået frem til efter at have undersøgt sædcellerne hos nøddespisende mænd.

Studiet omfattede 117 mænd i alderen 21-35 år, der var vurderet til at være sunde og raske.

De blev inddelt ind i tre undergrupper:

  • En nøddefri gruppe
  • En der spiste andre nødder
  • Samt den valnøddespisende gruppe, der indtog

75 gram valnødder per dag, igennem studiet forløb på 12 uger.

Formålet med undersøgelse var at tjekke, om unge herrermænd der indtog en vestlig kost kunne højde sædkvaliteten med indtag af valnødder. Vestlig kost betyder i denne undersøgelse, meget kød, mættet fedt og søde sager. Samt for lidt af de gode fedtstoffer.

Netop valnødder, indeholder kun lidt mættet fedt, samtidig med at de er rige på flerumættede fedtsyrer, og de indeholder omega 3-fedtsyren alfa-linolen (ALA).

Flerumættede fedtsyrer anses som vigtige for, at mandens sperm bl.a. modnes korrekt

Ifølge forskerne kan et indtag på 75 gram valnødder om dagen kan højne sædkvaliteten, men det er kun påvist at gælde for raske, unge mænd, der ikke i forvejen havde problemer med fertiliteten. Men undersøgelse påviste, at de deltagere der havde spist valnødder, havde tydeligt højere niveauer af omega 6- og omega 3-fedtsyrer og havde sperm af højere kvalitet.

Alligevel er det at indtage valnødder ikke en garanti for en højere frugtbarhed.

Forskerne understreger, at det fortsat er uvist, om nøddefordelen vil gælde for mænd, der har fertilitetsproblemer – og om effekten vil give udslag i øget frugtbarhed.