cultSødemidlet aspartam, har igennem en årrække været heftigt debateret og analyseret alle steder fra den enkelte forbruger til fødevareindustrien og helt op på øverste niveau i EU. Hos CULT gider man ikke længere være passiv tilskuer til diskussionen om aspartam og har derfor droppet sødemidlet i samtlige af virksomhedens produkter. Og fra januar 2014, har man kunne købe et af virksomhedens mest berømte produkter, CULT Raw Energy Sugar Free, uden aspartam.

”Aspartam har været debatteret ufatteligt mange gange her de seneste år. Udover debatten har der også været forsket ekstremt kraftigt på området. På et tidspunkt kunne man knap åbne en avis uden der var en historie om aspartam eller billeder af forsøgsrotter. Vi besluttede derfor at undlade at bruge det i vores produkter frem for at vente på alle resultaterne af forskningen. For uanset hvad forskerne og EU kom frem til ville vi hellere lade tvivlen komme forbrugeren til gode i stedet for at se passivt til. ”fortæller Brian Sørensen, grundlægger af CULT.

 

Ikke blot et produkt

Det er dog ikke kun i det ene produkt, at CULT har droppet aspartam. Virksomheden har også lanceret lavkalorie-energidrikken CULT Raw Energy Hyldeblomst og CULT Cola Light. Begge produkter indeholder Stevia, og er samtidig uden aspartam!

”Vi er gode til at lave nye innovative produkter hos CULT. Også inden for light-segmentet, hvor både CULT Raw Energy Hyldeblomst og CULT Cola Light, udover at undlade brugen af aspartam, også har benyttet ekstrakt fra Stevia-planten i stedet for traditionelt hvid raffineret sukker. Dermed har vi reduceret kalorieindholdet med over 50 % uden brug af kunstige sødemidler. ” afslutter Brian Sørensen.

De nye aspartam-frie varianter fra CULT kan købes i de førende supermarkedskæder, tankstationer samt i landets største fitnesskæde, Fitness World.