Crossfit i kødbyen
På et gammelt nedlagt slagteri i Kødbyen ligger Butcher´s lab.

Crossfit er en træningsform, som er blevet meget populær i udlandet de seneste år, og nu er fænomenet også ved at få fodfæste i Danmark. Midt i et af København mest efterspurgte og hippe områder `Kødbyen´ finder man ganske autentisk Butcher´s lab i de gamle rå slagtehuse. Det er de 2 Crossfit ildsjæle Henrik Affe og Kenneth Dehn der står bag projektet og de er begge 2 også aktive som instruktører i det daglige.

 

Hvad er Crossfit?
Crossfittræningen består af ingredienser fra mange gamle kendte træningsformer, men måden at sætte det sammen på, er ny og opsigtsvækkende og spørger man en af drengene bag Butchers Lab, Henrik Affe, så fortæller han at crossfit kombinerer vægtløfteren, sprinteren og gymnasten og er et miks mellem styrke- og konditionsøvelser.

Ofte foregår træningen som stations- og intervaltræning hvor der er et antal stationer med forskellige øvelser, som man laver i 1 minut ad gangen eller f.eks. i et træningspas af et vist antal gentagelser. Der er flere øvelser som ofte går igen, men opbygningen af træningen er aldrig ens og hver gang præsenterer instruktøren dagens WOD – workout of the day, når man møder op. Det interessante er at træningspasset som regel varer 1 times tid – men ofte varer den regulere træning kun 20-30 minutter, hvor der så trænes med virkelig høj intensitet. Den øvrige tid bruges på god opvarmning samt gennemgang af den gode teknik i forhold til de enkelte øvelser. Under træningen bliver der bl.a. anvendt redskaber som hammer, dæk og såkaldte russiske kettlebells. Træningen er hård og effektiv og bestemt en overvejelse værd for alle, der gerne vil i god form, men som er trætte af almindelig fitnesstræning.

Funktionel træning vinder større og større indpas i folks bevidsthed og Crossfit træning er endnu et godt eksempel på det. Bevægemønstre fra dagligdagen sammensat med klassiske styrke- og konditionsøvelser, giver udøveren som vil have det maksimale ud af sin tid og træning, en fantastisk all-round træning.

Mere info om stedet på www. crossfitbutcherslab.dk