Ældre mennesker kan gøre deres hjerne en tjeneste ved at tage chrom, vi ser helt ny forskning. Ved hjælp af specielle MRI-scanninger (Magnetic Ressonance Imaging) lykkedes det forskere fra University of Cincinatti at påvise, hvordan et dagligt tilskud på 1.000 mikrogram chrom fører til forhøjet aktivitet i bestemte områder af hjernen i forbindelse med at testpersonerne blev udsat for mentalt krævende opgaver. De nye forskningsresultater blev præsenteret ved en kongres for the American Neuropsychiatric Association.

Undersøgelsen er foretaget på 30 personer og er derfor ikke noget håndfast bevis på, at chrom skulle have en afgørende indflydelse på ældres hjernefunktion, men forskningen giver i det mindste stof til eftertanke, og vejen er banet for at se nærmere på sammenhæng i nye undersøgelser.
Chrom er i forvejen kendt for at have en positiv indflydelse på type-2 diabetikeres evne til at regulere blodsukkeret, hvilket blandt andet blev påvist i en tjekkisk undersøgelse for nogle år siden. Desuden anvender mange chrom-tilskud som en naturlig og yderst effektiv metode til at mindske trangen til søde sager, hvilket gør det lettere at holde vægten eller endda at tabe sig.