At Chili skulle virke slankende har længe været et rygte, men nu viser videnskabelige undersøgelser at den lille stærke sag stabiliserer blodsukkeret, så der er nok noget om snakken.

I en undersøgelse blev 36 mænd og kvinder delt ind i to forsøgsgrupper. Den ene gruppe fik i en fire ugers periode mad tilsat chili, den anden gruppe fik mad uden chili. Efter de fire uger byttede grupperne og efter det sidste måltid, der denne gang for gruppen med tilsat chili var uden chili (og omvendt for den anden gruppe), fik deltagerne taget en blodprøve.

Det viste sig at gruppen der ikke havde spist chili i forsøgsperioden, men havde fået det sidste måltid med chili, havde reduceret koncentrationen af insulin i blodet. Den gruppe der havde spist chili dagligt (30 gram) havde endnu lavere koncentration af insulin og dermed et mere stabilt blodsukker. Det reducerer risikoen for udvikling af diabetes, hjerte-karsygdomme og overvægt.

Forsøgspersonerne spiste 30 gram chili hver dag, men der skulle også være effekt ved at spise chili to-tre gange om ugen.

Kilde: American Journal of Clinical Nutrition