Træning og motion danner frie radikaler i iltstofskiftet. Små mængder er nyttige og gavner træningseffekten, men bliver mængden af frie radikaler for høj, såkaldt oxidativt stress, kan følgen blive inflammation og betændelsestilstande i muskler, sener og led.

C-vitamin er med til at bekæmpe oxidativt stress, fordi vitaminet neutraliserer frie radikaler, inden de når at gøre skade. Træner du intensivt og hårdt, er det en god ide at spise en kost rig på C-vitamin. Det hjælper med at opretholde immunsystemets normale funktion under og efter intens fysisk træning. Selv i mindre doser bidrager vitamin C til mere energi og til at beskytte cellerne.

Heldigvis er det forholdsvis nemt at få masser af C-vitaminer i kosten.EFSA (European Food Safety Authority) har påvist, at fødevarer, der indeholder C-vitamin, hjælper med at reducere træthed. Det omfatter alle fødevarer, som bidrager med mindst 12 mg C-vitamin pr. 100 ml. Gode kilder til C-vitamin er kogt broccoli, hvor du får ca. 44 mg C-vitamin pr. 100 gram, samt kiwi med 92 mg C-vitamin pr. 100 gram. Topscorer er rød peberfrugt, som indeholder 191 mg C-vitamin pr. 100 gram.