Kombiner din broccoli med stærke krydderier eller andre former for mad med et bestemt enzym, så virker grøntsagen langt mere effektivt i kampen mod kræft.

Jo stærkere din ret med broccoli er, jo bedre er den for dit helbred. I hvert fald hvis man skal tro på et nyt studie lavet af forskere fra University of Illinois i USA.

Hvis man koger broccolien for meget, risikerer man at koge alle de gode ting ud af grøntsagen. Derfor er det vigtigt, den ikke får for meget eller at man spiser den rå.

Broccoli kæmper mod kræft

Det amerikanske forsøg viser dog, at selvom broccoli er gennemkogt, kan man stadig få gavn af alle dens mange gode egenskaber, hvis blot man spiser den sammen med krydderier eller anden mad, der indeholder enzymet myrosinase.

Enzymet myrosinase hjælper broccolien til at danne antioxidanten sulforafan, der forstærker kroppens forsvar mod kræftceller.

Dette enzym kan du bl.a. finde i kål, brøndkarse og bønnespirer.

3-5 gange om ugen

I forsøget spiste deltagerne udelukkende broccoli med broccolipulver på, dette var dog ikke særlig delikat og forskerne foreslog derfor i stedet, at man kunne spise broccoli tilsat enten sennep, peberrod eller Wasabi.

”Jo stærkere, jo bedre. Det betyder, at det er effektivt,” siger forsker Elizabeth Jeffery, der var med til forsøget, i en pressemeddelelse.

For at opnå den effekt, som forskerne har observeret, skal man nemlig spise broccoli 3-5 gange om ugen, og her ville det være rart at kunne veksle mellem forskellige retter og smagsvarianter. Her kan man tilsætte de stærke krydderier, der samtidig er med til at forstærke den kræfthæmmende effekt broccoli har.