Hvordan står det til med børns aktivitetsniveau?

Har børnene selv, lyst til at være mere aktive end de er i dag?

og

Føler børnene selv at de er i god fysisk form?

Det skræmmende billede af overvægtige børn, der kun vil sidde på deres flade og spille playstation med en pose chips, er faktisk ikke så udbredt endda.

Faktisk er det sådan, at mere end halvdelen af alle børn i alderen 11-15 år gerne vil bevæge sig mere end de gør i dag. Lysten til at bevæge sig mere er mest udtalt blandt de unge, som selv vurderer, at de er i dårlig form. Det viser en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, som kortlægger de 11-15-åriges livsstil og sundhedsvaner.

Børn elsker at bevæge sig… De elsker aktiviteter sammen med jævnaldrende, men de synes ligeledes at det er super sejt at træne sammen med deres forældre. Det kunne være en cykel-, eller løbetur eller måske en fælles tur i fitness centret. Mange centre tilbyder i dag træning til børn, og hvorfor ikke tage af sted sammen?

Men når det så er sagt, så står det stadig sørgeligt til med børnenes aktivitetsniveau.

Blandt de adspurgte 11-årige føler godt halvdelen af både drenge og pigerne sig i god fysisk form, men blandt de 15-årige er det desværre kun 25% af drengene og sølle 15% af pigerne, der føler sig i god form. Undersøgelsen viser også, at 67% af de 11-årige og godt 80% af de 15-årige drenge bruger mindst tre timer om dagen foran computer, fjernsyn eller video. Det samme gælder for 35% af de 11-årige piger og 48% af de 15-årige piger. Dertil skal det siges, at de overvægtige børn hyppigere har stillesiddende aktiviteter i fritiden sammenlignet med andre børn.