yoga-meditationYogier har vidst det i mange århundreder. Men nu er også videnskaben tæt på at kunne bevise, at yoga og meditation kan afhjælpe stress og sygdom.

Det er John Denninger, fra Harvard Medical School, der har ledet et femårigt studie af, hvordan teknikerne fra yoga og meditation har effekt på generne og hjerneaktiviteten hos mennesker med kronisk stress.

I  John Denninger seneste arbejde følges der op på en undersøgelse, der blev offentliggjort tidligere i år, der påviser, at  tillærte tekniker kan “tænde og slukke” for visse gener, med tilknytning til stress og immunsystemet.

Der er tidligere udført masser af undersøgelser af yoga og meditations gavnlige effekt for det mentale helbred. Men de har typisk været baseret på mindre præcise analysemetoder som spørgeskemaer og puls- og blodtryksmålinger.

I John Denningers seneste undersøgelser har neuroradiologi og genteknologi, gjort det muligt at måle de fysiologiske forandringer mere detaljeret, og ifølge John Denninger påvist en klar biologisk effekt, hvor f.eks meditation ikke bare var en indvirkning på hjernen, men på hele kroppen.

 

Kilde: plosone.org