Det kan være en anelse uoverskueligt, at finde den helt rigtige yogaform.
For der findes rigtigt mange forskellige yogatyper. Vi giver dig en oversigt over hvad de forskellige termer dækker over, så du bedre kan finde den yogatype, der passer til dig.


HATHA

Er en af de ældste og bedst kendte yogaformer i verden. Denne form udspringer oprindeligt fra den ældgamle raja-yoga og er oftest den yogaform, der henvises til, når der tales om yoga. 

I hatha-yogaen lægges der meget vægt på en fuldstændig kontrol over legemet. Og forskellige stillinger og vejrtrækningsøvelser er hovedelementerne i hatha-yoga og det udføres ofte i et roligt tempo.

Astanga

Er en fysisk udfordrende yogaform, der giver god træning af såvel styrke, fleksibilitet og udholdenhed. Astanga yoga består af en serie stillinger der udføres i et flow (det vil sige uden pause imellem) i hver time. Derefter bevæger man sig videre til at træne med den og næste serie og fremdeles. I Astanga lægges der stor vægt på at åndedrættet koordineres med bevægelserne.

Iyengar

Denne form tager afsæt i hatha-yogaen og er baseret på B.K.S. Iyengars (Indisk og en af verdens mest kendte yogalærer) erfaringer og udvikling af eget koncept siden 1930’erne.

Det er en yogaform med meget fokuseres på præcision og anatomi. I de fysiske stillinger lægges stor vægt på detaljen og på kroppens holdning og lige linjer. Instruktionen er detaljeret og personlig, og der bruges “hjælpemidler” som tæpper, blokke og reb, så alle kan være med. I Iyengar yoga står man ofte længe i hver stilling for via vejrtrækningen at komme dybere ind i stillingen.

Power yoga/Flow

Er oftest den yogaform, der oftest den yoga form der tilbydes i fitness-centre.
Træningen er ganske hård og indeholder flydende sekvenser, flows, kendt fra Ashtanga og Vinyasa, dog uden at indeholde faste serier. Og timerne kan være temmeligt fleksible og præget af den enkelte underviser. 

5. Yin yoga
Er en rolig yogaform der fokuserer på en dybdegående udstrækning og afbalancering af kroppen. I Yin yoga holdes stillingerne i længere tid (fra 3 til 10 min).Og er god for dig, der virkelig ønsker at komme dybt ind i de enkelte stræk og stillinger.

Hot Yoga
Foregår i kraftigt opvarmede rum og der svedes meget. Effekten siges at være udrensende idet den øgede varme skulle hjælper kroppen med at svede affaldsstoffer ud. Det foregår typisk i en yoga-sal opvarmet til 37 grader. Med Hot Yoga skulle du blive du hurtigere smidig.

Anusara yoga

En af de nyere yogaformer, der er udviklet af amerikaneren John Friend i slutningen af 90érne. Anusara betyder „at bevæge sig yndefuldt”.
Systemet er baseret på tantrisk filosofi og koncentrerer sig om fysiske stillinger, åbning af hjertet samt optimering af energiernes flow i kroppen.
Formen er nok mest til dem der har en lidt mere spirituel tilgang til yoga, da Anusara yoga også siges at stræbe efter at finde den enkeltes guddommelighed.

Mangler du yoga bukser se her:


Godt tilbud på Yoga buks i Indisk Bomuld

Fitnewsshoppen har fået et stort parti af denne traditionelle unisex yogabuks hjem direkte fra Rishikki “The Yoga Capital of the world” Buksen har mange anvendelses-muligheder og udover yoga og pilates er den også fantastisk til en varm sommerdag på stranden. Den justerbare talje med snøre gør dem også velegnede til gravide.

Fitnewsshoppen

Størrelser: Small, medium, large og Ekstra large.
OBS: Indiske størrelse, så bestil lidt større end du plejer.
Materiale: 92% Økologisk Bomuld og 8% Elastan.