Ny forskning viser at en kombination af slankekur og et bedre selvbillede, gør du taber mere i vægt.

En positiv selvopfattelse kan forbedre effekten af en slankekur. Tiltagende fedme er et stigende problem i de vestlige lande. Men et nyt britisk og portugisisk studie giver nu tips til, hvordan man kan vende den tendens.

Slankekure kombineret med gruppediskussioner, hvor deltagende blandt andet talte om, hvordan man kan forbedre sit selvbillede, gav langt bedre slanke-resultater end en kur, som var kombineret med råd om ernæring og håndtering af stress.

239 overvægtige kvinder fra Portugal deltog i slankeprogrammet, som varede i et år. Kvinderne var alle mellem 25 og 50 år gamle og havde et BMI på mellem 25 og 40.

Man regnes for overvægtig, når man har et BMI på 25, mens et BMI på 30 indikerer fedme og et BMI på 40 er meget alvorlig fedme.

Halvdelen af kvinderne fik generelle råd om ernæring, håndtering af stress, samt hvor vigtigt det er at passe på sig selv.

Den anden halvdel deltog i alt i 30 gruppemøder, hvor deltagerne for eksempel diskuterede træning, trøstespisning, hvordan man kan forbedre sit eget selvbillede, hvad der gør, at man stopper med at følge en slankekur, samt andre ting, som kunne forhindre en i at tabe sig.

Større vægttab hos kvinder, der talte om deres selvbillede
De kvinder, der deltog i møderne, meldte til sidst i studiet om et forbedret selvbillede, samt at de gik mindre op i kropsform og størrelse.
Denne gruppe var desuden, bedre i stand til at regulere, hvad de spiste på egen hånd, og de gik mere ned i vægt.
Deltagerne tabte sig i gennemsnit syv procent af den oprindelige kropsvægt i løbet af året. Vægttabet var mindre end to procent for de kvinder, som kun fik kostråd.

”Problemet med kropsbillede er meget almindeligt hos overvægtige og sygeligt overvægtige personer. Dette fører ofte til trøstespisning og andre spisevaner, som kan hindre vægttab,” siger lederen af studiet, Pedro Teixeira, i en pressemeddelelse.

Studiet viser, at alle slankeprogrammer, burde inkludere hjælp til at se på sin egen krop på en mere positiv måde, mener den portugisiske forsker.

Kilde: Forskning.no