Da vi mennesker begyndte at løbe for millioner af år siden, foregik det af gode grunde på bare tæer. Og flere studier peger på, at det er, hvad vores krop er tilpasset til, så faktisk er barfodsløb ikke en ny løbetrend, men derimod den ældste der findes.

Hvor de fleste løbesko, vi kender i dag, har hæle med masser af støddæmpning og ekstra stabilisering, designet til at lande med hælen først, så lander barfodsløbere derimod på for- eller midtfoden. Og dette siges at udnytte fodens naturlige dæmpnings-muligheder bedre, og selv ved løb på hårdt underlag skulle dette give mildere stød op gennem kroppen end hællanding.
Derfor kan sko til barfodsløb lyde som en selvmodsigelse, men man skal være ret hårdhudet for ikke at mærke glasskår og lignende på de danske veje og stier. Derfor er en vis beskyttelse af fødderne ofte at foretrække. Den letteste løbesko på markedet, med sine kun 105 g, er den nye Fivefingers SeeYa.

Den er designet til at få dig endnu tættere på oplevelsen af at løbe barfodet, og og producenten har med denne sko radikalt skåret ned på vægt og materiale med en mere åndbar netoverdel for at kunne levere ægte performance-dedikeret fodtøj.
Den ultratynde gummiydersål forstærker “fodfølelsen” og fleksibiliteten, mens en blød mellemsål yderligere reducerer tykkelse og vægt for naturlig bevægelse.
Ligesom skoen kan maskinvaskes ved max 30 grader.

Fivefingers SeeYa koster 1.099,-

og kan fås på alun.dk