Netop hjemkommet fra 14 forrygende dage i et tropisk paradis, kan det være svært at vende sig til gråvejr og kulde. Men så er det rart at vide, at turen snart går dertil igen. For efter vores første forsøg som rejsearrangører har vi for alvor fået blod på tanden og tilbyder to nye muligheder for at opdage Indien på en helt ny måde – og ikke mindst en af Goas mest velbevarede hemmeligheder. Den super charmerende og autentiske lille fiskerby Arambol.

Hvor en del feriebyer i Goa desværre i takt med den stigende turisme efterhånden er blevet omdannet til veritable charterhelveder, så har Arambol heldigvis formået at undgå den traditio­nelle turisme. Og det er da også en af de primære årsager til, at vi valgte en af Goas mest velbevarede hemmeligheder som base for vores yogarejse. For har man først fundet frem til dette unikke paradis, er det praktisk taget umugligt ikke at blive bjergtaget af den lille fiskerbys charme, autenticitet og helt unikke kombination af enestående natur, charmerende restauranter og billige shoppingmuligheder. Og ikke mindst forrygende yogaople­velser, som kun yogaens oprindelsesland kan tilbyde.

Mange af verdens bedste yogalærere tager ofte længerevarende ophold i byen for at dele ud af deres kundskaber, og yogadyrkere fra hele verden har fået øje på byens mange muligheder for at dyrke de fleste yogaformer i deres oprindelige form. Og sammen med luxus hippier og unge backpackere af mange forskellige natonaliteter er de i høj grad med til at sætte deres helt unikke præg på Arambols farverige miljø.

At beskrive et paradoks som Arambol med ord kan være svært, for her er mennesker, dyr og støj og liv i de små karak­teristiske gader med de mange farve­strålende boder. Og dog er her samtidigt uendeligt fredfyldt. Med en beliggenhed direkte på en imponerende strand med sand så langt øjet rækker og fantastisk badevand, indbyder stedet til ro og fordybelse. Hvad enten det er på en liggestol i solen eller med en god bog under parasollen. Og når sulten melder sig, så er der et righoldigt udvalg af funky og uprætensiøse beach shacks, der om dagen tilbyder direkte servicering af gæsterne i liggestolene. Her er masser af muligheder for at indtage en sund frokost og de lækreste og friske råvarer til priser så lave, at det er svært at forstå. Når mørket falder på tilbyder de fleste restauranter også et righoldigt udvalg af frisk fisk fanget samme dag og tilberedt på grillen. At sidde med fødderne i det varme sand under en stjerneklar himmel er balsam for en hverdags stresset sjæl. Men inden mørket for alvor falder på, så bør man unde sig selv at betragte solen gå ned i det arabiske hav, og nyde en velkommen let brise efter en solrig varm dag. At tage en svømmetur i bølgerne, mens solen praktisk talt forsvinder i havet lige foran ens øjne, er varmt anbefalelsesværdigt. Ofte ledsages denne solnedgang af sunset meditation og jamsession med lokale og ferierende musikere, tilsat en livsgivende cocktail af ildshows, indiske smil og salsa på stranden.

Blot 5 minutters gang fra hotellet finder du byens vartegn “The Cliffs of Arambol”, en imponerende skulpturel klippeformation, der helt klart er værd at se. Det er også her, du finder restauranten “Oasis”, berømmet i bl.a. Lonely Planet. Her er det ikke udsædvanligt at indtage en lækker frokost til ufatteligt små penge, med direkte udsigt til havet og ofte ledsaget af legende delfiner. På den anden side af klipperne finder du endnu en smuk sandstrand, samt en stille og kølig indsø, hvor du sagtens kan få nogle timer til at gå i dette naturens frie spa, hvor der også er mulighed for et gratis mudderbad, som er ren velvære for huden.

14 dages aktiv drømmeferie

Drømmer du om opleve 14 dage i et yogaparadis, få brugt og udfordret din krop på nye måder, samtidigt med at der er god tid til ro og fordybelse og få nye sanseindtryk, så er Fitnews tur til Arambol en oplagt mulighed for at gøre drømmen til virkelighed. Vi er indlogeret på Hotel Falatama, tæt på  stranden. Hver dag byder programmet på 2 intensive yogaklasser af 1,5 times varighed. Morgenklassen har fokus på Lyanger, og klokkken 16 er der Hatha Yoga på programmet. Alt undervisning foregår tæt på hotellet, hvor du kan strække din krop i åbne skønne omgivelser.
Mellem klasserne har du alle muligheder for at opleve det autentiske Indien på egen hånd. At starte dagen med en gåtur ved solopgang langs stranden, før byen endnu helt er vågnet, kan varmt anbefales. Her kan du, ofte opleve legesyge delfiner i store flokke ganske tæt på kysten, alt i­mens fiskerne gør deres både klar. Du kan trygt færdes på stranden døgnet rundt, og netop i de tidlige morgentimer er der også rig lejlighed til at betragte, hvordan stranden langsomt bliver befolket af et ­righoldigt udbud af mennesker i alle aldre, der på egen hånd eller i mindre grupper mediterer, praktiserer yoga eller Qi-Gong. Det er svært at forestille sig en mere fredfyldt og inspirerende start på dagen end dette indtagende scenarie.

Spis fantastisk til små priser

Køkkenet i Arambol er righoldigt og spænder bredt lige fra sydeuropæiske pastaretter over indiske smags- og duft­oplevelser med den traditionelle tandoor spice, til tibetanske egnsretter. Prøv f.eks. en frokost i Magic Park, hvor der serveres et stort udvalg af organiske vegetarretter, friskpressede frugtsafter, urtete, frisk bagt brød og spændende friske salater.

Shoppingmuligheder til drømmepriser

Aram­bols små hyggelige gader er fyldt med hippie chicke boder og butikker til priser, man ikke troede var muligt. Og besidder du det helt store shoppinggen, så afholdes der hver onsdag et kæmpe stort loppemarked i nabobyen Anjuna. Her faldbydes alt fra tøj og smukker til krydderier, te, etc. til indiske håndlavet tæpper og sjaler. Det er også her, at du med fordel kan medbringe dit eget design på et smykke eller en taske og få fremstillet helt din egen unikke kreation.

Mulighederne for at forkæle dig selv i Arambol er nærmest uendelige. Her er et stort udvalg af massage, pedicure og andre behandlinger og til meget billige penge. Har du lyst til at fordybe dig i Ayuvedic medicin eller tage en massage workshop, er mulighederne mangfoldige.

Her er Satsangs sessions fra den spirituelle verden, og det vrimler med interessante workshops og budskaber i smukke omgivelser. Og har du lyst til at prøve en grænseoverskridende oplevelse i den mere fysiske retning, er der mulighed for f.eks. paragliding.

Nattelivet i Arambol er også helt specielt. Byen er fyldt med kunstnere, fastboende og på gennemrejse. Her er jam sessions, faste gigs og masser af musikere, som er taknemmelige for en lille donation, men mest af alt glade for et publikum. Her kan du høre alt fra spansk guitarmusik til violonister, hang trommer og sangfugle, hvis stemmer kilder i ørene og invaderer kroppen. Og det foregår altsammen i stemningsfyldte lokaler, hvor røgelse og bordene med de levende lys og det internatio­nale publikum er med til at give den helt specielle Arambol stemning.

Fitnews kan tilbyde dig 14 dages yoga­fest. Så lad dit hjerte kidnappe, og få det med hjem igen fyldt med uforglemmelige minder og yogaoplevelser.

Anja fortæller her om, hvordan hun oplevede turen

Anja Nielsen 36 år –
Centerejer
Har undervist i yoga i tre år

Arambol var fedt og hippieagtigt og utroligt afslappet. Smuk natur og søde mennesker, køer og vilde hunde, modsætning mødes på en fantastisk måde, og med den størrelse byen har, følte jeg mig tryg på alle tidspukter.

Hvilke forventninger havde du til turen?
Jeg havde forventninger om god yoga, afslapning og tid til mig selv. Jeg havde måske forventet, at yoga instruktøren var inder, men det gjorde det bestemt ikke dårligere, at det var en tysker, der underviste. Alex var en fantastisk lærer, han var sindsyg dygtig, både fysiologisk, anatomisk og rent undervisningsmæssigt, og på en måde hvor alle niveauer kunne være med. Han evnede at tage sig af alle uanset niveau.
Det overraskede mig også, at maden var så fantastisk – det var meget bedre end forventet, og der var masser af god indisk mad og fisk, og råvarer i verdensklasse.
Og så var der gode shoppingmuligheder for at købe de utroligste ting, til utroligt billige penge. Og det var rart, at sælgerne ikke var så anmasende, som jeg havde frygtet. Der var ingen stress, og intet af det sædvanlige tivoli, man møder på så mange andre destinationer.
Og så var det fantastisk at have en dansk guide som Pernilla der kender og bor på destinationen. Vi blev mødt med masser af gode forslag til, hvor vi skulle spise og masser af omsorg.


Jesper fortæller her om, hvordan han oplevede turen

Jesper Lund , 40 år selvstændig
Havde aldrig dyrket yoga før denne tur
Jeg så annoncen på Fitnews.dk og den fangede mig vel på det rigtige tidspunkt. Jeg havde lyst til at prøve ­noget nyt, og det var 14 dage væk fra hverdagen og billederne tiltalte mig. Det var ned i et andet gear og helt nede på jorden. Det virkede som et sted, hvor man bare kunne være sig selv. Jeg må ærligt indrømme, at jeg havde ikke den store ide om, hvad yoga var, men jeg håbede på, at det var noget, der gav plads til fordybelse og koncentration. Og det må jeg sige, at det var det. Jeg er af den overbevisning, at en sådan tur bør man tage hvert eneste år.
Mine forventninger var først og fremmest, at finde ud af, hvad yoga  var og måske møde nogle nye mennesker og en ny kultur. Og da jeg kontaktede Pernilla, fortalte hun mig, at det ikke betød noget, at jeg ikke havde lavet yoga før, og det må jeg sige holdt vandt.

Hvordan var din oplevelse med yogaen så?
Det var intet mindre end fantastisk – lyanga yoga har været fantastisk for min ryg og en øjenåbner uden lige. Yoga er for mig blevet noget, jeg vil dyrke fremover, og jeg er faktisk rystet over, hvor meget jeg savner det, efter jeg er kommet hjem. Alex var super dygtig og meget behagelig lærer,og det var helt perfekt med to klasser om dagen, det gav plads til fordybelse.
Jeg er meget positiv omkring turen, ikke mindst den måde som Pernilla håndterede det hele på dernede var i verdensklasse. Det var rart at blive præsenteret for de bedste steder at spise, undgå turistfælder og hele tiden prøve noget nyt og godt.


Sabrina fortæller her om, hvordan hun oplevede turen

Sabrina 28 år, sælger
Dyrker yoga on and off
Jeg var måske lidt skeptisk på, hvor meget anderledes yoga kunne være dernede, inden jeg tog hjemmefra. Men allerede efter den første time så jeg helt anderledes på det.
Jeg blev udfordret på alle tænkelige måder, det var hårdt både fysisk og mentalt, jeg blev virkelig positivt overrasket.
Arambol er lidt som at blive skudt tilbage i tiden, tilbage til en ­verden, hvor det er de små ting, der betyder noget og ikke hvilke møbler, der er i stuen, eller hvor mange par sko der er i skabet. Det handlede om menneskelige værdier. Byen er primitiv, men fantastisk på sin egen unikke måde.
Området er ubeskriveligt smukt med havet, stranden, palmerne ­o­g alle de små cafeer og restauranter. Og menneskene er vidunderlige, både de indfødte, tilflytterne og dem, der rejser dertil for at ­arbejde i højsæsonen.
Jeg ved egenligt ikke, hvilke forventninger jeg havde til turen, men ­efter vi ankom gik det op for mig, at uanset hvad jeg havde forestillet mig hjemmefra, ville det ikke kunne matche det billede, jeg dannede mig.
Arambol er et meget unikt sted med en hel speciel atmosfære, som umuligt kan genskabes andre steder end netop der. Maden er fortræffelig, en kokosnød fyldt med frisk frugt og en kop the til morgenmad, de skønneste salater og lækre indiske retter til frokost og til aften, frisk fanget fisk med fantastisk tilbehør, rigtig lækker mad, for ikke at tale om desserterne, mums!
Arambol er helt specielt og kan man forelske sig i et sted, ja så er jeg forelsket i Arambol.

Tilmeldingsinfo

Turen indeholder:
Flybillet, hotel, transport til og fra hotel, transport til og fra Anjuna Market, 1 Ayuvedic Massage, 2 daglige Hatha Yoga, og Iyengar Yoga klasser, ­og 1 fælles middag, samt fælles meditation.

Vi flyver fra København med et af verdens bedste flyselskaber Qatar Airways, og rejsetiden er ca. 10 timer incl. stopover i Doha.

På destinationen har vi allieret os med danske Pernilla Skov, der udover at sikre os de bedste instruktører også fungerer som vores rejseleder. Pernilla tilbringer 6 måneder årligt i Indien og kender virkelig lokalområdet.

Prisen på denne drømmerejser er kr. 11.995,- og omfatter fly t/r, transfer fra lufthavn til hotel, 13 overnatninger på Famafa Beach Resort og 2 daglige yogaklasser.

Prisen er baseret på delt dobbeltværelse. Ønskes enkeltværelse er der tillæg på kr. 1.085.

Yderligere info og tilmelding kan ske på: pernilla@fitnews.dk