Af Morten Engsig Christensen

Løb i vand eller aquajogging vokser kraftigt i disse år, specielt i U.S.A. Vi har herhjemme allerede set en bølge af hold med vandaerobic, hvor instruktøren fra bassinkanten guider kursisterne i vandet.

Decideret aquajogging som man ser i U.S.A, har vi dog endnu ikke rigtig set det helt store til i Danmark, men det kan vise sig at blive den nye fitnesstrend.

Hvad kan jeg bruge aquajogging til?
Det foregår med hele kroppen under vand og bare hovedet over vandlinien. Dette giver en blød, god modstand når øvelserne udføres og pulsen presses naturligt og hurtigt op. Med det rette udstyr er der mange muligheder: du kan gå, langrensløbe – ja, stort set alle workoutøvelser kan overføres til det våde element. Der er tale om både kalorieforbrænding og muskelopbygning… og så i et element der skåner kroppen.

Hvordan kommer jeg i gang?
Aquajogging forudsætter, at du erhverver eller låner dig til lidt udstyr. Der er selvfølgelig allerede lavet en specialfremstillet pakke, der kan erhverves via http://www.aquajogger.com/. Bæltet er et must, da det holder dig i den rigtige opretstående stilling – det øvrige udstyr kan erhverves efter interesse.