doping

Ny døgntelefon skal ifølge Anti Doping Danmark være med til at dæmme op for brugen af doping.Det seneste våben i kampen mod medicinsk snyd i elitesport, motionsdoping og det kriminelle marked er en døgntelefon, hvor borgere kan ringe ind med konkrete tips om doping. Dermed opruster Anti Doping Danmark i kampen om at komme brugen af doping til livs.

Dopingområdet i Danmark har gennem de seneste år ændret sig markant fra at handle om en ren eliteidræt til bl.a. også at favne motionister i fitnessmiljøet. Med den udvikling har fulgt en ny og mere sammensat målgruppe for antidoping-arbejdet generelt, og dermed også en bredere vifte af spørgsmål og problemstillinger. Anti Doping Danmarks direktør, Lone Hansen, siger:

”Antidoping-området i Danmark favner bredt, så det skal vi også kunne. Vi vil gerne yde den bedst mulige vejledning til alle de ganske forskellige grupper, som på den ene eller den anden måde søger viden om doping og antidoping. Det kræver bl.a., at vi er tilgængelige, når spørgsmålene og problemerne opstår, så man inden for kort tid kan få et hurtigt svar og få afklaret sin tvivl eller bekymring. Og det kræver, at man som bruger af vores hjemmeside hurtigt kan finde ud af, hvor den relevante information for netop mig, findes”.


ADD lancere bredt vejledningstilbud

Den bredere målgruppe har medført både et anderledes behov for tilgængelighed samt specifik viden på flere forskellige områder, end det tidligere har været muligt at imødekomme med de eksisterende tilbud. Derfor lancerer ADD nu et mere tilgængeligt og bredt favnende vejledningstilbud, hvori den hidtidige anonyme rådgivningsfunktion ”Dopinglinjen” også er integreret.
I det nye vejledningstilbud kan man alle ugens hverdage komme i kontakt med en ekspert indenfor både elite, konkurrence og motion, som kan hjælpe uanset om man er i tvivl om whereabouts-reglerne, vil vide mere om det kosttilskud, man overvejer at købe, eller er bekymret pårørende til en motionist i et fitnesscenter. Det er fortsat muligt at stille spørgsmål og få vejledning anonymt.


Stop doping etablerer informationslinje

Stop Doping-linjen har herudover etableret en informationslinje, hvor man som idrætsudøver, træner, pårørende, motionist, fagperson eller almindelig borger anonymt kan henvende sig med tips om dopingovertrædelser. På ”Stop Doping-linjen” sidder erfarne efterforskere klar til at tage imod information om dopingovertrædelser i både idrætten og fitnessmiljøet hele døgnet, ligesom mailboksen tjekkes flere gange dagligt.

”Det har været vigtigt for os at alliere os med professionelle, som har erfaring i både at modtage, undersøge og behandle denne type information. Den information, som miljøet kan hjælpe os med, kan nemlig vise sig, at være de afgørende brikker, der gør os i stand til at gribe ind over for dem, som ikke overholder reglerne”, siger Lone Hansen, og fortsætter: ”Det kan være et stort skridt at angive andre til en myndighed, men vi håber, at Stop Doping-linjen giver alle mod på at hjælpe os i arbejdet for et fair, sundt og trygt idræts- og træningsmiljø i Danmark”.

Anti Doping Danmarks telefonvejledning: 70 25 71 12.