Årsager til stress kan være mange ting. I denne artikel vil vi se nærmere på et par ting der spiller ind på stress. Nogle årsager til stress kan virke ekstremt indlysende. Trods forståelsen for det, er der alligevel utrolig mange der går og lider af stress. Det beviser blot, at forstå og evnen til faktisk at gøre noget ved det ikke er det samme. Nå, lad os kigge på nogle årsager til stress:

  • Manglende kontrol – En af de største årsager til stress kan være fornemmelsen af hjælpeløshed. At vi ikke er i kontrol over vores ejet liv. F.eks. at vi ikke kan overskue vores skolegang, arbejde, partner, venner eller problemer af enhver art. Følelsen af at trods vi kan se problemet og ved hvad det er, så føler vi alligevel ikke vi har magten til at gøre noget ved det. Vi er ikke i kontrol. Vi har ikke magten over vores ejet liv.
  • Manglende motivation – I sammenhæng med punktet ovenfor, kan manglende motivation og handlekraft give en fornemmelse af hjælpeløshed. Vi ved vi bør motionere. Vi ved vi burde arbejde mere effektivt. Vi ved vi burde studere noget oftere. Vi ved hvad vi bør gøre, men derfra til at gøre det kan være enormt svært, trods det kræver så lidt. Denne afmagt af manglende motivation, kan være meget stressende. Presset fra hvad man bør gøre, lysten til at gøre det, men den manglende motivation og handlekraft kan være ganske hård.
  • Dårlig kost og motion – Den skulle komme. Du vidste det godt. Dårlig kost og motion er skyld i absurd meget stress. Motion i sig selv har en meget afstressende effekt, både under og efter motionen. Folk der ikke motionere, får ikke den afstresning, og i længden kan det hobe sig op. Samtidig kan det at blive småfed og flov over sin egen krop, også være årsag til konstant mere stress, pinlige situationer og mere stress. Vores krops velvære har også en direkte effekt på vores stress. Spiser du usundt, vil du unægteligt være mere sårbar overfor stress.

Der findes mange, mange flere grunde til stress. Man kan gå i detaljer med detaljerne om hvad der forudsager stress. Dog skal vi huske på, at stress aldrig er noget man slipper helt af med. Der findes forskellige niveauer og typer af stress, og ikke alt stress er dårligt. Stress kan i nogle tilfælde direkte være opfriskende, især når man endelig kommer sikkert over på den anden side og kan slappe af.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”