Træningsømhed…

De fleste af os har prøvet det. Muskelsmerter dagen efter og ikke mindst på andendagen efter styrketræning.

Hård træning medfører at der sker mikroskopiske overrivninger i muskelfibrene. Og dette er positivt, eftersom det betyder at musklerne efter gentagne gange at være blevet presset, bliver større og mere udholdende.

Smerten og ømheden forsvinder af sig selv i løbet af cirka en uge, men det er muligt at
mindske denne muskelømhed.

Læs mere nedenfor.

8 gode råd til at mindske muskelsmerter efter træning:

1. Få 6-8 glas H2O dagligt Et af de første tegn på, at du er dehydreret, er smerte – alt fra hovedpine til kramper kan skyldes, at du drikker for lidt.

2. Udfør yoga en af de mere blide former som f.eks. kripalu og svaroopa eller tai chi er et glimrende supplement til din træning og forbedrer din fleksibilitet og nedsætter samtidigt din stress.

3. Er du træt? Søvnmangel kan få dig til at være ekstra følsom over for smerte og muskelømhed. Sørg for at sove tilstrækkeligt. Det er mens du sover, at din krop restituerer bedst.

4. Gå i det rigtige fodtøj og sov i en ordenlig seng. Vi tilbringer 2/3 af døgnet enten i vores sko eller i vores seng. Sørg for at begge delen er i orden. Din krop vil takke dig for det.

5. Besøg en massør som kan bearbejde dine muskler og få dem til at slappe af, især efter et ekstra hårdt træningspas.

6. Brug den fornødne tid på at færdiggøre din træning At træne samtidigt med at du har 117 andre ting i hoved og konstant kigger på uret kan være medvirkende til, at du bliver ekstra stresset, hvilket gør dine muskler anspændte og øger risikoen for at få skader.

7. Cool down efter træning gør det til en vane at lave lidt udstrækning efter styrketræning eller afslutte løbeturen med let gang.

8. Hvis du har stillesiddende arbejde, så rejs dig op en gang i timen og bevæg dig, så du ikke sidder fastlåst i den samme stilling, eller gå en hurtig tur i frokostpausen.