1. Vælg en barbermaskine til kvinder! Der er stor forskel på mænd og kvinders behov, når det gælder barbering. Kvinder skal helst have en barbermaskine, der tager højde for kroppens kurver, dvs. en med vippehoved og fjedermonterede blade.

2. Start barberingen med et bad! Dine hår bliver op til 70% lettere at barbere af, hvis du blødgører huden i varmt vand et par minutter inden barberingen.

3. Brug gele ikke sæbe! Sæbe udtørrer huden. Brug derfor en barbergelé med fugtgivende stoffer og en pH-værdi som hudens egen, når du barberer dig. Det får også barberbladene til at glide lettere.

4. Barber dig blødt! Hvis du har en god barbermaskine med ordentlige blade, skal du ikke trykke til, når du barberer dig. Det er ikke nødvendigt, og du kan give dig selv rifter, hvis du trykker for hårdt.

5. Start med det nemme! Det kan være svært at komme til bag knæene og ved anklerne. Gem de områder til sidst, så får barbergeléen lov til at virke længere, og hårene bliver lettere at fjerne.

6. Skyl og smør ind! Afslut barberingen med at skylle med koldt vand. Det lukker porerne, så du undgår uren hud. Dub dig tør, og smør dig ind i en god, alkoholfri creme, der holder huden smidig og blød.

7. Rens maskinen i vand og lad den tørre! God hygiejne er væsentlig ved barbering. Rens maskinen i vand og lad den tørre. Tør ikke bladene i et håndklæde el. lign. – det kan gøre dem sløve.