Gedsertilskagen

700km løbetur fra Skagen over Gedser til København på en uge  – og det er kun forberedelsen.

”Næste år vil vi løbe længere på de 7 kontinenter end nogen har gjort før” siger Ole Mose, der før har gennemført et maraton på hvert af kontinenterne på kun 7 dage. ”Men først skal vi have trænet og derfor passer det lige med en uge rundt i Danmark”

Træningsruten er lagt med omhu og starter fra Skagen fredag morgen den 12. september og så bliver det Ålborg, Aarhus, Kolding, Faaborg, Sakskøbing, over Gedser til Vordingborg for at slutte i København torsdag aften d.18 september.

Hver dag er distancen på ca. 100km og løbet bliver filmet og dokumenteret af et filmhold, der følger rekordforsøget hele vejen rundt, samt hjælpere på cykler, der hjælper løberne med mad og drikke.

De to løbere, Ole Mose og Casper Juhl Simonsen, er helt almindelige danskere, med en helt ualmindelig appetit på eventyr og udfordringer.

Det hele startede som et postulat på en ellers hyggelig aften hvor Ole Mose, og hans gode ven Casper Simonsen, talte om hvordan man kunne overgå deres tidligere bedrift, og gerne på en måde der blev helt enestående.

På spørgsmålet ”hvorfor?” svarer Casper Simonsen hudløst ærligt: ”Jeg kan bare godt li’ at løbe..” og hans personligt største løbebedrift hidtil, er et syvdobbelt maraton på tværs af syv kontinenter på kun syv dage. Denne ’rekord’ har Casper og Ole besluttet skal smadres i 2015 og derfor skal formen testes af på 700km Danmark Rundt fra d.12-18 september.

Foreningen ”Proof of life” vil hjælpe med praktik på udvalgte strækninger og løbet må gerne sikre mere opmærksomhed og kendskab til denne forening, der har til formål at hjælpe kræftoverlevere tilbage til et normalt liv, gennem bla. løb og motion.

Ole Mose har tidligere gennemført en lidt alternativ ”Ironman”, da han svømmede 17km fra Europa til Afrika over Gibraltarstrædet, Cyklede 1260km rundt om Titicaca-søen i Peru og herefter løb sammen med Casper et syvdobbelt maraton på tværs af syv kontinenter på kun syv dage. For til sidst at bestige Mount Everest. Alt sammen uden pause.

De 700km Danmark Rundt er blevet til med hjælp fra Spirazion og Frank Troelsen, der dog allerede nu arbejder på: ”The Continental Ultra Challenge”, der skal løbes i Marts 2015. Et løb på syv kontinenter på en uge.