Fitnesscentre er sociale mødesteder ligesom caféer, forretningscentre og arbejdspladser.

Så også her hjælper det at følge nogle simple regler.

Da Emma Gad er en smule outdated, har vi i stedet valgt at støtte os til en række gode råd udarbejdet af Diana Hoffman.

Hun erdirektør for Chicago´s hotteste Fitness Club – Lakeshore Athletic Club – har mere end 20 års brancheerfaring at trække på.

Følg dem og du vil være velanset blandt såvel personale som øvrige gæster i dit lokale center.

 

1.  Støj ikke. Mobiltelefoner er ikke velanset. Ingen har lyst til at lytte med på dine personlige samtaler, når de prøver at fokusere på deres træning.

Og deltager du på holdklasser, så lad være med at tale på bagerste række. Det forstyrrer de øvrige.

 

2. Tør maskinen af efter brug. Hvis du ikke har lyst til at sidde i andres sved, hvad får dig så til at tro, at nogen vil sidde i det.

Tør maskiner og bænke af efter brug.

 

3. Håndter vægte med omtanke. Intet er så irriterende for andre i studiet end at skulle høre på, at du “kaster” rundt med vægtene.

Lyden af jern imod jern vækker de flestes irritation. Sæt vægtene fra dig med omtanke. Og prøv at stille håndvægtene tilbage samme sted i stativet, hvor du tog dem fra.

 

4. Gør plads til andre. Selvom du mangler 3 sæt i din yndlingsmaskine, kunne det godt være, at der også var andre, der gerne ville til.

Lad dem komme til i dine pauser. Og hvis du selv vil til på en maskine, der er igang, så vær hensynsfuld nok til at spørge om lov.

Og vis endnu mere hensyn – lad være med at stille spørgsmål, mens den anden person er i gang med sættet. Vent til han/hun er færdig. Det er uhøfligt at bryde andres koncentration.

 

5. Vær opmærsom på din odor. Hvis du træner – så sveder du.

Vis hensyn og check din deodorants holdbarhed. Husk at vaske dit træningstøj regelmæssigt. Og i den anden ende af spekteret – lad være med at bruge massive parfumer eller cologner, det kan virke lige så anstødeligt.

 

Tak til Diane Hoffmann. Vi kunne ikke have sagt det bedre…