shutterstock_97914050 kopiMange føler i dag, at hvis man ønsker at dyrke motion, så bliver man nødt til at købe dyre sko, dyrt udstyr eller også må man melde sig ind i et fitnesscenter. Dog findes der et fitnesscenter vi alle kan bruge, som altid er ved hånden og som er 100% gratis. Det kan gøres til et ”komplet” fitnesscenter med udstyr for under 1000kr, hvis man ønsker at give den en ekstra tand.

Jeg snakker selvfølgelig om dit ejet hjem. Næsten uanset hvor lidt plads du har, så er der altid plads nok til at styrketræne, konditionstræne, smidighedstræne og hvad du ellers skulle have lyst til. Jeg har på 2kvadratmeter lavet: Armbøjninger, pistols, håndstands armbøjninger, pullups, hindu squats, kettlebell swings, broer, planker, lodret hop, lunges, ben hævninger, spark osv. osv.

Pointen er, at langt de fleste gode øvelser kan laves i hjemmet. De kan nemt blive modificeret, så selv nybegynderen og den avanceret har nok udfordringer. Er armbøjninger nemt? Prøv at lave dem med en arm, eller med en arm hvilende på en stol ved siden af. Held og lykke. Er armbøjninger for svært? Tag og lav dem fra et bord eller en væg. Eller evt. lav de klassiske ”tøse” armbøjninger, som for resten er en ganske glimrende øvelse.

Hvis du vil gøre det hele lidt mere fancy, så anskaf dig en pullups stang, som kan sættes i en døråbning (kan ikke anbefales til dem på 100kg +), skaf en yoga måtte og en kettlebell på 8kg for kvinder og 16kg for mænd, og du vil have et super fitness center der kan udfordre dig i mange år frem i tiden. Hvis du selvfølgelig har et behov for, at træne noget bestemt der ikke egner sig til hjemmet, så kan et fitness center selvfølgelig anbefales. Dødløft fylder og underboen bliver nok lidt negativ.

Lad ikke dårligt vejr og for lidt tid blive din undskyldning  for ikke at få rørt dig. Vær kreativ og begynd at træne derhjemme.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”