En god artikel bør indledes med en rammende introduktion – på samme måde som man laver opvarmning, inden man påbegynder den mere alvorlige del af træningen. Men som ved alle andre regler findes der undtagelser – og dette er en af dem. Alle de råd, der bliver givet i denne artikel, er så grundlæggende og så simple, men alligevel så utrolig vigtige, at de ikke behøver nogen form for introduktion. De følgende råd er ikke baseret på langvarige ændringer af spisevaner, men er udarbejdet specielt til dig, der er utålmodig og som hurtigt og effektivt vil have synlige resultater. Hvis du vil have en flottere og ikke har tid til at vente i evigheder, så følg disse råd.

 1. Du skal ikke sulte
  At reducere dit kalorieindtag,  kan betyde, at dit stofskifte begynder at lave “energibegrænsende foranstaltninger”, hvilket kan betyde, at dit humør svinger, og den hastighed din krop forbrænder kalorier med nedsættes. Det kan også betyde, at du muskelmæssigt bliver mindre! Af en eller anden grund betragter kroppen store muskler som mindre nødvendige end fedt, når der for alvor sættes ind overfor kalorierne. Dette gælder dog ikke for meget overvægtige der primært vil tabe fedt ved kalorie reduktion. 
 2. Spis 6 gange om dagen
  Dette er et tip, vi har givet et utal af gange, men alligevel tyder meget på at det ikke bliver efterlevet. Ved løbende at indtage mad, kan du undgå knurrende mave og fastholde et stabilt energiniveau og et godt stofskifte. På den måde undgår du ikke alene at være plaget af en evig sultfornemmelse dagen igennem. Det er også en glimrende måde, at sørge for kroppen har tilstrækkeligt med næringsstoffer til at komme sig over vægttræningen og samtidigt forebygger den også den ukontrollable trang til at overspise om aftenen, som de fleste kender til.
  En af måderne, at gøre det på, kan være at indtage 4 hovedmåltider og to snack måltider.
  Morgenmaden kunne for eksempel bestå af 6 æggehvider og en lille skål med havregryn med skummetmælk. Frokost og aftensmad kunne bestå af kylling eller fisk og en lille bagt kartoffel eller brune ris. Ved at spise både proteiner og kulhydrater ved hvert måltid, fastholder du et stabilt energiniveau og kroppen har hele tiden tilstrækkeligt med aminosyrer og glukose, hvilket “hjælper” muskelvævet.
   
 3. Spis gode snacks ofte
  Det har vist sig, at når man fordeler kalorieindtaget over hele dagen ved at spise ofte, kan man øge sit stofskifte. Naturligvis spiller den mad, man indtager også en rolle f.eks. en skive kalkun uden skind og ikke en hel svineskank – eller popcorn lavet i microovnen og ikke en Snickers.
  Ved at spise en stor mængde af de fleste typer hurtige kulhydrater får kroppen sin energi en smule for “hurtigt”. Da de simple kulhydrater bruges lettere end komplekse kulhydrater, dannes der i løbet af kort tid en for stor mængde energi i kroppen. Hvis den energi, kroppen har, er mere end den har behov for på et givet tidspunkt, lagres energien sandsynligvis som fedt. 
 4. Tæl portioner – ikke kalorier
  Der er ikke mange, der kan holde styr på deres kalorieindtag gennem længere tid, derfor foreslår jeg, at man tæller portioner og ikke kalorier. En portion er ca. på størrelse med en knyttet hånd eller håndfladen. Hver portion af enten protein eller kulhydrater indeholder mellem 100 og 150 kalorier. Eksempelvis er et kyllingebryst cirka lig med en portion protein og en bagt kartoffel i mellemstørrelse lig med en portion kulhydrater.

 5. Tilbered maden forud
  De fleste af os har for travlt til hver dag at lave sunde og fedtfattige retter, derfor går det så godt for fast-food restauranterne. Løsningen kunne være at tilberede nogle måltider på et tidspunkt, hvor man har tid tilovers og så lægge dem i fryseren.

 6. Drik så lidt alkohol som muligt
  Af en eller anden grund betragter de fleste alt flydende, gennemsigtigt og usødet som værende uden kalorier – og det er ikke nødvendigvis rigtigt. Folk, der drikker øl eller vin jævnligt, har ofte svært ved at droppe denne vane, når de er på diæt. En flaske vin kan betyde, at du indtager mellem 6-800 kalorier mere end du tror. Desuden har et gram alkohol cirka 7 kalorier i sig, hvilket næsten er det samme som et gram fedt og “lagres” let i kroppen.
 7. Få større muskler
  Hvis du er en hyppig læser af denne side, er der stor sandsynlighed for, at du også styrketræner. Heldigvis for dig har muskler to funktioner. Ikke alene hjælper de dig til at se mere slank og stærk ud, men de hjælper dig også til at få en krop, der forbrænder mere. Bare det, at have muskler, brænder kalorier.
  Muskler kræver hele tiden, at man giver dem mad, så derfor jo flere muskler du har, jo flere kalorier skal der til, for at du kan holde din vægt.
 8. Få rigeligt med proteiner
  En måde, at sikre sig mod tab af muskelmasse, mens man er på diæt, er ved hver dag, at spise mindst 2 gram protein pr. kilo, du vejer. Det vil sige, vejer du eksempelvis 85 kilo, skal du spise mindst 170 gram protein om dagen fordelt over måltiderne. Yderligere har protein den fordel, at det mætter utroligt godt og du kan sagtens lade op til 25% af dit daglige energi indtag bestå af protein.
 9. Pas på salatdressinger
  To spiseskefulde salatdressing på en salat, som man normalt får det serveret i en restaurant, indeholder ca. 200 kalorier. For at sætte tingene lidt i perspektiv har blød nougat mindre kalorier og en hel del mindre fedt. Hvis der ikke er en light-udgave af din dressing, kan du bede om at få dressingen serveret separat, så du selv kan kontrollere mængden. Du kan også blande dressingen med enten eddike eller citronsaft.
 10. Spis igennem – en gang om ugen
  Ingen kan spise “perfekt” hver dag. Hvis du trænger til ting som æblekage, pommes frites, pizza eller slik, så hold trangen i snor til din “fridag”. En dag om ugen kan du glemme alt om at tælle kalorier og portioner – og bare spise, det du har lyst til. Ved at give dig selv denne mulighed, øger du din egen evne til at fastholde den sunde kost de 6 andre dage i ugen.
 11. Erkend en fejltagelse og skift taktik
  Hvis det, du gør nu, ikke virker – gør noget andet! Du skal ikke vente på, at det måske pludselig virker, for det gør det ikke. Hvis du ønsker et anderledes resultat, brug anderledes metoder!